Lista: tre trendrapporter om medieåret 2017

Vad har vi att vänta i utvecklingen av medielandskapet under året som kommer? Här listar vi tre intressanta rapporter.

schibsted2

Schibsted står för en av de mer ambitiösa rapporterna. Här kan du läsa om allt från fotojournalistik och röststyrda tjänster till artificiell intelligens och användarbeteenden.

Mediadagarna 2016

Sajten Niemanlab.org, som drivs av journalistikavdelningen på Harvard låter en mängd olika röster spana om 2017. Transparens, bättre kontakt med läsarna och nya sätt att nå dem är några ämnen som tas upp.

reuters_rapport

Reuters trendrapport tar upp Donald Trumps tillträde och valen i Frankrike och Tyskland som sammanhang där traditionella medier kan förlora mark. Diskussionen kring nya plattformar och algoritmer fortsätter.