Två nya keynotes klara för Meg17

Två nya keynotes är klara för Meg17. Eric Nuzum, chef för programutveckling på Amazons ljudplattform Audible, och Ryan Broderick, global redaktör på BuzzFeed, kommer till Göteborg 27-28 september för att medverka på Meg – Mediedagarna i Göteborg.

Ansluter till programmet gör nu två internationella tungviktare som kommer till Meg för att blicka in i framtiden och ge sin fördjupande bild av hur medielandskapet utvecklas.

Eric Nuzum är chef för programutveckling på Amazons ljudplattform, Audible, där han arbetar med att skapa framtida format av digital lyssning. Efter en lång karriär som innehållsansvarig på National Public Radio (där han skapade serier som Invisibilia och TED Radio Hour) rekryterades han till Amazon för två år sedan. Audible har idag 60 olika partners som levererar nyheter i ljudformat, bland dem Washington Post och New York Times.
Nu kommer han till Meg för att prata om hur Audible med hjälp av dataanalys arbetar med nya marknader, användarengagemang och hur de utvecklar framtidens ljudtjänster.
Seminariet arrangeras i samarbete med Svensk Bokhandel och kommer att modereras Tove Leffler, chefredaktör.

Ryan Broderick är BuzzFeeds globala redaktör och baserad i London, där han arbetar nära det internationella breaking news-teamet. Han är specialiserad på på plats-journalistik och att använda de sociala medierna i nyhetsarbetet. Han har på nära håll bevakat terrorattackerna i Paris och Bryssel, Brexit och stängningen av migrantlägren i Calais. Sedan flera år har han också bevakat de högerextrema rörelsernas aktivitet på nätet. På Meg17 talar Ryan Broderick under rubriken Investigating right wing communities: Hur organiserar sig dessa i communitys och chattforum? Hur går de tillväga vid rekrytering av nya följare, och hur mobiliserar de sig för att skapa kaos i sociala medier?
Seminariet arrangeras i samarbete med Föreningen Grävande Journalister och modereras av ordförande Terje Carlsson.

Under de kommande månaderna presenterar Meg medverkande och programpunkter löpande.
Följ nyheterna här på sajten och via våra sociala medier.
Köp din biljett här.