Dags att nominera till MegAward!

MegAward 2016.

MegAward är Megs pris till personer som driver mediebranschen framåt. I år utses vinnare i tre kategorier: Årets förnyare, Årets normbrytare och Årets raket. Från och med i dag går det att lämna nomineringar på Megs hemsida.

MegAward instiftades 2012 och har sedan dess delats ut till personer som är nydanande och av stor betydelse för branschens utveckling. Den gemensamma nämnaren är att varje års vinnare transformerar och vidgar mediebranschen – de utmanar befintliga och traditionella strukturer, affärsmodeller och arbetssätt. Bland tidigare vinnare finns Blank Spot Project, Svenska Dagbladet och Aftonbladet TV.

Vid Meg17 kommer MegAward att delas ut i kategorierna Årets förnyare, Årets normbrytare och Årets raket. Genews och Medieakademin står som partners till de två senare kategorierna.
– I år är vi extra stolta över att samarbeta med Genews och Medieakademin för att förutom kategorin Årets förnyare även dela ut pris till Årets normbrytare och Årets raket. Kategorierna återspeglar de utmaningar och möjligheter som vi ser i branschen. Meg är helt rätt sammanhang för att synliggöra röster och maktförhållanden ur dessa perspektiv, säger Frida Edman, ansvarig för Meg.

Från och med i dag går det att nominera personer i två av de tre kategorierna nedan.

Årets förnyare
Årets förnyare delas ut till en person, organisation eller projekt som det senaste året har utvecklat mediebranschen genom innovation av något slag.
Nominera här!

Årets normbrytare
Årets normbrytare är en person, organisation eller projekt som bryter upp förlegade normer och som genom sitt arbete nyanserar och berikar mediabilden. Priset delas ut i samarbete med Genews.
Nominera här!

Årets raket
Årets raket delas ut till en svensk, digital makthavare. Någon som etablerat sig under det senaste året och seglat högt upp på listan över inflytelserika personer i sociala medier. Nomineringar kan inte göras till Årets raket. Pristagare utses och presenteras av Medieakademin.

 

Sista dag för nominering är 5 september. Vinnarna får ta emot sina utmärkelser vid prisutdelningen på Meg den 27 september, klockan 17.30 på Mediescenen.